Για να έχουν μια δεκαετία, οι νεότεροι Τιτάνες πολέμησαν τον Δία και τις αδερφές του (και τον Προμηθέα και ίσως τον Επιμηθέα, τους μόνους πραγματικούς Τιτάνες που τάχθηκαν με το μέρος των θεών). Καταπονημένοι από τις δυνατότητές τους, ο Δίας τελικά κέρδισε τη νέα διαμάχη – αλλά χάρη σε μέσα διαφορετικά από τη δύναμη. Παρά τη δύναμή τους, η δύναμη του Δία δεν είναι απεριόριστη ούτε αδιαμφισβήτητη. Πριν γίνει βασιλιάς των θεών, ο άνθρωπος έπρεπε πρώτα να νικήσει τον τυραννικό πατέρα του Κρόνο. Η ελληνική παρανόηση και η πίστη ανέδειξαν την ανώτερη δύναμη του Δία, καθώς και τον ρόλο τους ως πηγή δικαιοσύνης.
Άλλες Αγάπες
- Γιορτές όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν του, ενώ οι μυθολογίες του ενσωματώθηκαν στην ελληνική ηθική και πολιτιστική σκέψη.
- Είναι κρίσιμο να αποδεχτούμε τη νεότερη μεταβλητότητα στις αισθητικές αναπαραστάσεις, επιτρέποντας την ελευθερία και τις τοπικές επιρροές μέσα στην παγιδευμένη ουσία του Δία.
- Στα βιβλία ειδικότερα, ο Δίας είτε άσκησε την φρέσκια αιγίδα, μια έντονη αήττητη προστασία.
- Οι σχέσεις του ήταν ένα μείγμα από όμορφες γαμήλιες τελετές και διαβόητα θέματα, και στη συνέχεια έκαναν την καταγωγή του ένα θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος.
- Τα πρώτα είναι τα ολοκαίνουργια Διπολιτεία, και έμοιαζαν με ήττα.
Για παράδειγμα, ο Δίας και ο Άρης είναι οι απλοί σημαντικοί θεοί που προφανώς δεν εμφανίστηκαν ποτέ στα γράμματα στο ελληνικό δράμα (αν και είναι πιθανό να αναφέρεται ως Δίας ως χαρακτήρας στη χαμένη Ψυχοστασία του Αισχύλου). Οι πρώτες γιορτές προς τιμήν του Δία στην αρχαία τέχνη ήταν πανελλήνιες Λήψη εφαρμογής royal vincit casino , δηλαδή αυτοί οι λαοί ήταν διάσημοι σε όλους τους Έλληνες, όχι μόνο σε μεμονωμένες πόλεις. Αυτές παρείχαν τους νεότερους Ολυμπιακούς Αγώνες, που λάμβαναν χώρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε το νεότερο παιχνίδι που είχε προηγμένες τελετές και μπορούσες να θυσιάσεις για να τις αρπάξεις σε ένα συγκρότημα από ναούς, μέχρι το κύριο μέτωπο που ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τον Δία. Ο Δίας τιμήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια των πανελλήνιων αγώνων στη Νεμέα, που λάμβαναν χώρα όλα αυτά τα χρόνια.
Άνθρωποι από τον Δία
Ένας από τους Τιτάνες, ο Προμηθέας, αψήφησε την υπόσχεσή του, πήρε φλόγα από τον Όλυμπο, την οποία μπόρεσε να επιστρέψει στους ανθρώπους κρύβοντάς την μέσα σε μια μεγάλη βάση από μάραθο. Η Ρέα έδωσε το αγόρι στις νύμφες Αδράστεια και την Ίδα για να θηλάσει μετά τον τοκετό, ώστε να μπορεί να βρίσκεται σε μια σπηλιά, μέσα στη Δίκτη. Το νεότερο γάλα της Αμάλθειας, μιας καλής κατσίκας, παρέχεται από δύο νύμφες. Καθώς τον έδιναν, ο νέος Κουρήτης φρουρούσε το νέο σπήλαιο, κάνοντας θόρυβο χτυπώντας τα δόρατά του στις ασφάλειες, έτσι ο Κρόνος δεν μπορούσε να ακούσει τις κραυγές του βρέφους. Επιπλέον, λόγω των επιθέτων που του είχαν δοθεί, είναι προφανές ότι είχε περισσότερα να κάνει.
Ελληνίδα θεά Περσεφόνη – Βασίλισσα του Κάτω Κόσμου
Ο Δίας κατάπιε τη γυναίκα ολόκληρη για να σταματήσει μια προφητεία και την πήρε μέσα στην κοιλιά. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι η νέα κοιλιά, αντί για το κεφάλι, ήταν η νέα θέση της φαντασίας και του συναισθήματος, και έτσι, επειδή ενέταξε τη γυναίκα, ο άντρας εισήγαγε αποτελεσματικά σοφές συμβουλές στο μυαλό του. Συνέχισε να υπάρχει σε διάφορες λειτουργίες μέσα στον Ιησού, ακόμη και πριν από τη γέννηση της Αθηνάς και τον εξοπλισμό της με πανοπλίες και όπλα πριν από τη δεύτερη γέννησή της από τον Δία.
Η ιστορία γέννησής τους, από το κεφάλι του, μαζί με κιτς που την ξεχώριζαν από τους άλλους μαθητές τους. Ήταν μια ολοκληρωμένη καλοσύνη, ο νέος άντρας των Τιτάνων Κρόνου και Ρέας. Ο άντρας έγινε ο νέος βασιλιάς των θεών αμέσως μετά τη νίκη επί του πατέρα τους Κρόνου. Οι νέοι Κύκλωπες, τα μεγαλύτερα μονόφθαλμα πλάσματα που φημίζονταν για την εμπειρία τους στην μεταλλουργία, δημιούργησαν τον νέο κεραυνό για τον Δία ως ένδειξη εκτίμησης όταν απελευθερώθηκε από τον Τάρταρο. Σίγουρα, τα τατουάζ του Δία είναι δημοφιλή, ειδικά ένα που βασίζεται στην ελληνική μυθολογία και τον συμβολισμό της δύναμης και των ηγετών. Ενδιαφέρεστε για τη δύναμη, την ηγεσία ή τη σχέση του Δία με τη νέα θεότητα;
Τα γυναικεία εικονίδια περιλάμβαναν την νεότερη κουκουβάγια, την ελιά, την προστασία και το κράνος. Η νεότερη κουκουβάγια απεικόνιζε πληροφορίες και γνώσεις, καθώς το ελαιόδασος αντιπροσώπευε την ηρεμία και τη νίκη. Το νέο, ασφαλές και δυνατό κράνος συμβόλιζε τον γυναικείο ρόλο, ενώ η θεά του καλού πολεμιστή.
Ο Δίας λατρεύεται εκτενώς σε όλη την παλιά κοινότητα, η οποία έχει πολυάριθμους ναούς που δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτόν. Ο νεότερος Ναός του Δία στην Ολυμπία, που φιλοξενεί το νέο κολοσσιαίο Γλυπτό του Δία – ένα από τα Επτά Θαύματα της Αρχαίας Γης – τόνισε τα πλεονεκτήματά του. Το γεγονός ότι το άγαλμα, που δημιουργήθηκε από τον Φειδία, απεικόνιζε τον Δία καθισμένο, αποπνέοντας θεϊκή μεγαλοπρέπεια. Οι νεότεροι Ολυμπιακοί Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν του για πολλά χρόνια, εδραίωσαν στη συνέχεια την πολιτιστική του σημασία. Σχεδόν όλες οι άλλες διάσημες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου του Μαντείου της Δωδώνης, όπου οι ιερείς αναζητούσαν πληροφορίες για αυτόν, υπογράμμισαν τον χαρακτήρα του ως μια μεγάλη θεότητα της προφητείας και της διαχείρισης.
Επίσης, ορισμένες φιλοσοφικές σχολές από τις μεταγενέστερες εποχές απεικόνισαν τον Δία ακόμη περισσότερο ως μια εξαιρετική μορφή μονοθεϊστικής και κάθε είδους αποτελεσματικής θεότητας. Από τον Ύμνο στον Δία του Στωικού φιλοσόφου Κλεάνθη από την Άσσο (331–232 π.Χ.), για παράδειγμα, ο Δίας επινοήθηκε ως η ενσάρκωση των παγκόσμιων κανόνων, Ιησού και σωτηρία. Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Δία – και η διαβόητη ασυδοσία του – δεν παρέμειναν όπως οι αρχαίοι διανοούμενοι, προκαλώντας προβλήματα από τις αρχές του. Προσωπικότητες όπως ο Ξενοφάνης (Καλιφόρνια 570–Καλιφόρνια 478 π.Χ.), ο Πλάτωνας (περίπου 429–347 π.Χ.) και ο Επίκουρος (περίπου 341–Καλιφόρνια 270 π.Χ.) διαφώνησαν με το μεγαλύτερο μέρος της μυθολογίας του Δία σε φιλοσοφική βάση. Μέχρι την Κλασική περίοδο (490–323 π.Χ.), ο ρόλος του Δία στη λογοτεχνία τείνει να γίνεται πιο κρυφός.
Μέσα σε αυτό το άγαλμα, αποκαλύπτεται να κρατάει ένα κέρμα στο δεξί χέρι και ένα εξαιρετικό σκήπτρο με έναν αετό που κοιτάζει προς τα πίσω. Στην Αττική, περίπου τρεις τοπικές γιορτές πραγματοποιούνται ετησίως, με την Αθήνα να αποτελεί την κύρια αστική περιοχή. Η αρχική είναι τα νέα Διπολιτεία, που έμοιαζε με συμβιβασμό ταύρου. Τα παρακάτω είναι τα νεότερα Διάσια, που περιλαμβάνουν τόσο τοπικές όσο και κοινές θυσίες ζώων. Τα παλαιότερα είναι τα νέα Διισοτήρια, τα οποία φυλάσσονταν στο λιμάνι του Πειραιά και λάμβαναν χώρα θυσίες ζώων. Οι τοπικές γιορτές τελούνταν σε διάφορες μητροπολιτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως στην Αρκαδία και την Κρήτη.
Σχεδιασμένη να κρατήσει τη γυναίκα ως δεύτερο άνδρα, η Ρέα αφαίρεσε την ευκαιρία να γεννήσει τον Δία και να δημιουργήσει τη μαγεία της. Άλλες τοπικές επικεφαλίδες και επίθετα από τον Δία ήταν πιο συγκεκριμένες για κάθε περιοχή, πάντα προερχόμενες από τίτλους από μια ιστοσελίδα στην οποία ο Δίας λατρευόταν με διαφορετικούς τρόπους. Όλες οι επικεφαλίδες και τα επίθετα στην παραπάνω λίστα ήταν πανελλήνιες, δηλαδή χρησιμοποιούνταν από όσους ζούσαν σε πολλές (αν όχι εντελώς) διαφορετικές χώρες και πόλεις εκτός Ελλάδας. Αλλά μερικές από αυτές τις επικεφαλίδες είχαν συγκεκριμένες χρήσεις που συνδέονταν με συγκεκριμένους χώρους. Ο Δίας επικαλείται σε πολλές άλλες φυσικές, οικιστικές και επιχειρηματικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, θεωρούνταν ο νέος φύλακας της πόλης (πόλης), της αγοράς (αγοράς), του σπιτιού και της οικογένειας.
Ο νέος Δωδωναίος Δίας (Δίας Δωδώναιος ή Πελασγικός) κατείχε αρχαιότερο μαντείο στην Ελλάδα, στη Δωδώνη της Ηπείρου, κοντά στον Τόμαρο (Τμάρο ή Τόμουρο), από τον οποίο πήρε το όνομά του. Ήταν σύντροφος της Ήρας, από την οποία είχε δύο γιους, τον Άρη και τον Ήφαιστο, και ένα παιδί, την Ήβη (Ιλ. i. 585, στ. 896, Οδ. xi. 604). Στη μάχη κατά του Κακού, ο Δίας, εξαιτίας της Θέτιδας, προτίμησε τον νεότερο Κακό, μέχρι που ο Αγαμέμνονας έκανε το λάθος που είχε κάνει στον Αχιλλέα. Η ανώτατη σύμβουλος του Δία, Θέμις, θεά μακριά από τους νόμους και τις εντολές, κάθεται δίπλα στον θρόνο του. Την παντρεύουν οι έξι κόρες τους, οι νέες Μοίρες και οι Ώρες.
Από την βροντερή του κυριαρχία στους ουρανούς μέχρι τις ταραχώδεις χρονολογίες και τις επικές μάχες του, η κληρονομιά του Δία υποφέρει από την καλή απόδειξη της διαρκούς γοητείας που προέρχεται από τους παλιούς μύθους και θρύλους. Στις σύγχρονες αλλαγές, ο Δίας έχει την τάση να κοιτάζει στα βιβλία, τις ταινίες ή οποιοδήποτε άλλο μέσο, με ένα μείγμα παλαιάς ευλάβειας και σύγχρονης επανερμηνείας. Βίντεο όπως το "Clash of one's Titans" και σειρές όπως το "Percy Jackson" απεικονίζουν έναν συνδυασμό δύναμης και οικειότητας. Τέτοιες ερμηνείες λαμβάνουν υπόψη την αρσενική του δύναμη όταν διερευνάτε ατομικές μάχες και απαιτήσεις. Επιπλέον, η γνωστή κοινότητα τείνει να παρουσιάζει σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης και ηθικής δυσκολίας λόγω των σχέσεων του Δία με την ανθρωπότητα. Έτσι, η δυαδικότητα τονίζει τον ρόλο τους όχι μόνο ως μια μακρινή καλοσύνη, αλλά και ως χαρακτηριστικά που έχουν πραγματικά συναισθήματα και διαμάχες, που αντηχούν στο σημερινό κοινό.
Comments are closed.